Ahjukana riisiga

Lõpuks ometi üks töölõuna, mis oli mehe meelest hästi maitsestatud. Ja valmib täitsa ise ahjus :)

Idee siit.

neljale

2018-09-09 11.59.32.jpg

  • 4 naha ja kondiga kanakintsu (kokku u 600 g; ma kasutasin kanakintsuliha)
  • poole sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
  • 1 spl kuivatatud punet
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 0,5 tl soola

Sega marinaadiained omavahel, määri kanakintsud sellega kokku ja pane kas õhukindlalt suletavasse anumasse või kilekotti vähemalt pooleks tunniks maitsestuma. Eriti hea, kui kana saaks marinaadis olla üleöö (24 h).

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 väike hakitud sibul
  • 200 g punast riisi (kasutasin Basmati riisi)
  • 700 ml puljongit
  • 1 spl kuivatatud punet
  • 0,5 tl soola

Võta kana marinaadist, aga jäta ka marinaad alles. Pruunista kanatükid pannil natukese õliga kõigepealt naha poolt, seejärel teiselt küljelt. Pühi pann majapidamispaberiga puhtaks ja aseta pliidile tagasi. Kuumuta pannil õli ja prae seal sibulat madalal kuumusel vähemalt 5 minutit kuni see muutub klaasjaks.

Vala sibul koos riisi, puljongi, pune, soola ja alles jäänud marinaadiga ahjuvormi. Aseta peale kanatükid, kata vorm fooliumi või kaanega ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 35 minutit. Eemalda kaas ja lase riisil koos kanaga veel 10 minutit küpseda, kuni vedelik on imendunud ja riis on pehme.

Lase ahjust võetud roal 5 min kuni 10 minutit seista.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s