Õuna-juustukook

Kuna ma ei viitsi ühte asja liiga pikalt järjest süüa, siis tegin seda kooki vaid pool kogust. Ja ka nõnda valmib päris arvestatava suurusega kook. Tulemus on mahlane ja mmmagus.

Idee siit.

278 kcal/100 g

2018-09-13 12.26.16.jpg

Põhi:

  • 100 g kaeraküpsiseid
  • 35 g võid, sulatatuna
  • 0,25 tl kaneeli

Täidis:

  • 300 g õunu
  • 0,5 tl kaneeli
  • 200 g toasooja toorjuustu (mul oli 190 g)
  • 200 g Kreeka jogurtit (mul oli 190 g, nii et lisasin ka 20 g Alma apelsinimaitselist Kreeka jogurtit)
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 225 g Juubeli tordipulbrit
  • näpuotsatäis soola

Purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ja kaneel ning sega ühtlaseks. Suru segu küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø 18 cm) põhjale.

Koori ja tükelda õunad ning sega need kokku kaneeliga. Sega kokku toorjuust ja jogurt. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks ning lisa siis toorjuustusegule. Lisa segades juurde ka tordipulber ja sool. Kõige viimasena lisa segades juurde õunatükid. Vala täidis koogivormi ning küpseta 160 kraadi juures 1 tund. Seejärel lülita ahi välja, kuid lase koogil veel suletud ahjuuksega ahjus seista 30 min. Seejärel lase pisut jahtuda ning tõsta vähemalt paariks tunniks külmkappi!

2018-09-13 12.25.25.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s