Pommu-kukeseenevorm

Seda toitu oli kommentaarides korralikult kiidetud, nii et mõtlesin järele proovida, kuigi suur pommu fänn ma pole. Võimalik, et hoidsin pommut algul liiga kaua ahjus, sest see kaotas kogu oma tekstuuri ja toit tuli mehe jaoks liiga plägane. Võib olla oleks tema jaoks hakkliha lisamine midagi päästnud. Mulle meeldis ka nii. Kõige paremad ampsud olid need, kuhu sattus mozzarella :P

Idee siit.

neljale (67 kcal/100 g)

2018-09-13 08.09.45.jpg

  • 2 pommut (1100 g)
  • soola
  • 1 spl oliiviõli
  • 160 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 300 g kukeseeni
  • 400 g purk konserveeritud tomateid
  • 2 tl kuivatatud punet
  • soola, pipart
  • 250 g mozzarella‘t (mul oli 260 g)

Pese pommud ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Puista viiludele soola ja pane sõelale nõrguma. Kuivata tekkinud “pisarad” köögipaberiga ja pruunista pannil mõlemalt poolt või pintselda vähese õliga ja grilli ahjus kuldseks.

Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Viiluta küüslauguküüned.

Kuumuta pannil õli, hauta sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja kukeseened, kuumuta veidi. Lisa tomatid ja maitseained. Kuumuta kastet tasasel tulel 10 minutit. Sega aeg-ajalt.

Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks.

Laota võitatud ahjuvormi pommuviilud, seene-tomatikaste ja juustuviilud – tee nii kaks kihti. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

2018-09-13 14.17.09.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s