Pistaatsia-brownie

Poole koguse tegemine on alati väike improvisatsioon ja kõik ei pruugi päris õigesti välja kukkuda :P Kõige suurem feil oli see, et katsin kogemata terve koogikese šokolaadiga (kuigi pealmist osa ei pidanud) ehk mul ei jagunud šokolaadist ja paar tükki jäid katmata :P Piimašokolaadikreem tuli natuke liiga voolav ja raske oli sellega koogikesi kaunistada. Ilmselt sai liiga vähe želatiini? Aga läbilõige oli ikka väga ilus :) Ja maitse mõnusalt šokolaadine ja pähkline!

Idee siit.

419 kcal/100 g

2018-09-04 18.06.18.jpg

Pistaatsia-brownie

  • 30 g tumedat šokolaadi
  • 15 g võid
  • 1 muna
  • 45 g suhkrut
  • 10 g nisujahu
  • 5 g kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 10 g pistaatsiapähkleid

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Vahusta muna ja suhkur omavahel. Lisa need edasi vahustades veidi jahtunud šokolaadisegu hulka. Sega juurde jahu, kakaopulber, sool ja hakitud pistaatsiapähklid. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 14 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus u 20 minutit ning jahuta täielikult.

Pistaatsiapralineega ganache

  • 15 g suhkrut
  • 15 g pistaatsiapähkleid
  • näpuotsatäis soola
  • 75 g valget šokolaadi
  • 40 ml vahukoort

Sulata suhkur kastrulis karamelliks. Võta kastrul tulelt ning sega hulka pähklid ja sool. Vala karamelliseeritud pähklid küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Purusta pähklid köögikombainiga.

Sulata šokolaadi vesivannil. Kuumuta vahukoor keemiseni ning vala šokolaadile. Sega ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks ganache‘ks. Sega hulka pistaatsiapralinee ning saumikserda läbi. Vala ganache brownie‘le ning pane 1 h kuni 2 tunniks sügavkülma.

Piimašokolaadi-ganache

  • 45 g piimašokolaadi
  • 30 ml vahukoort
  • 5 g glükoosisiirupit

Sulata šokolaad vesivannil. Kuumuta vahukoor ja siirup keemiseni ning vala šokolaadile. Sega ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks ganache‘ks. Saumikserda läbi ning vala pistaatsiakihile. Pane vorm üle öö külmikusse.

2018-09-03 17.38.57.jpg

Piimašokolaadikreem

  • 0,25 želatiinilehte
  • 70 g piimašokolaadi
  • 1 munakollane
  • 10 g suhkrut
  • 40 ml vahukoort
  • 40 ml piima

Paisuta želatiinileht külmas vees. Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Vahusta omavahel munakollane ja suhkur. Kuumuta vahukoor ja piim kastrulis keemiseni ning vispelda munakollaseseguga kokku. Vala segu tagasi kastrulisse ning kuumuta 83 kraadini, samal ajal segades. Võta kastrul tulelt, pigista želatiinilehest liigne vesi välja ning sega see munakollase-vahukooresegusse. Vala kreem šokolaadile ning sega kausi keskelt alustades ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks kreemiks. Vajadusel saumikserda läbi ning pane üle öö külmikusse, et kreem tahkuks.

Šokolaadikate

  • 150 g piimašokolaadi
  • 15 g rapsiõli
  • 15 g soolamata pistaatsiapähkleid

Sulata šokolaad vesivannil ja sega õliga. Haki pistaatsiapähklid peenelt ja sega hulka. Pane sulašokolaad väiksesse nõusse. Lõika külmunud kook väiksemateks tükkideks. Lükka külmunud koogikese sisse kaks hambatikku ning kasta see kiirelt sulašokolaadi sisse nii, et alumine osa ja küljed oleks kaetud. Tee nii kõikide kookidega. Lase tahkuda.

Kaunista koogikesed piimašokolaadikreemiga ning raputa peale purustatud pistaatsiapähkleid.

2018-09-04 18.06.00.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s