Kukeseenesupp

Selle supi algnimi oli “Südasuvine kukeseenesupp”, kuid minu meelest sobib see imeliselt just sügisesse. Väga maitsev!

Idee siit.

kuuele (33 kcal/100 g)

2018-09-16 18.33.41.jpg

  • 300 g kukeseeni
  • 105 g sibulat
  • 310 g porgandit
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 1,5 l puljongit
  • 730 g kartulit
  • 250 g rohelisi või kollaseid aedube
  • 395 g lillkapsast
  • 65 g herneid
  • 15 g tilli

Puhasta seened, vajadusel tükelda. Koori ja haki sibul. Koori ja tükelda porgandid.

Kuumuta potis seened, kuni neist eraldunud vedelik on aurustunud ja seened veidi pruunistunud. Lisa veidi õli ning hakitud sibul, maitsesta kergelt soola-pipraga ja prae 5 minutit. Tõsta seened ja sibul kõrvale (nt väikesesse kaussi ootele).

Lisa potti tükeldatud porgandid ja veidi õli, prae aeg-ajalt segades 5 minutit. Lisa potti puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud kartulid, oad ja lillkapsas. Keeda umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Pane hulka seene-sibulasegu ja puhastatud herned, keeda koos mõni minut. Puista peale hakitud till, timmi maitse parajaks ja serveeri.

2018-09-16 18.27.50.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s