Brownie-koogikesed vaarikaga

Tummine brownie ja hapukas moos on üks ütlemata mõnus kooslus. Kaaslaseks veel vaarikaga maitsestatud martsipan. Äärtes oleva tumeda šokolaadi asendaks ise piimakaga, sest mida magusam, seda parem ju :P

Idee siit.

474 kcal/100 g

2018-09-18 17.18.17.jpg

Brownie-täidis:

  • 300 g meelepärast brownie‘t (nt see)
  • 1 spl vaarikamoosi (kasutasin kodust sõstramoosi, kus ka veidi vaarikat :P)
  • 1 spl rummi

Pudista brownie näppude vahel väiksemateks tükkideks. Lisa moos ja rumm ning mudi ühtlaseks massiks. Veereta saadud mass pikaks vorstiks (u 2 cm kuni 3 cm läbimõõduga) ja pane vaarikamartsipani valmistamise ajaks sügavkülma.

Vaarikamartsipan:

  • 200 g martsipani
  • 100 g tuhksuhkrut (kasutasin 75 g)
  • 20 g glükoosisiirupit
  • külmkuivatatud vaarikajahu

Mudi martsipan, tuhksuhkur ja glükoosisiirup suures kausis ühtlaseks massiks. Lisa hulka ka nii palju külmkuivatatud vaarikajahu, et värv ja maitse oleks sulle meelepärased. Rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel ruuduks (sama pikaks kui su brownie-vorst). Kata külm brownie martsipaniga ja lõika väiksemateks tükkideks.

2018-09-17 17.59.49

Kaunistamiseks:

  • 75 g tumedat šokolaadi
  • kuivatatud lilli

Sulata šokolaad. Kata koogikeste otsad šokolaadi sisse ja kaunista kuivatatud lilledega. Hoia koogikesi serveerimiseni külmikus.

2018-09-18 17.18.39.jpg2018-09-18 17.19.59.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s