Kohvikoogikesed

I’m a sucker for coffee flavoured things! Nii et need koogikesed maitsesid mulle väga! Kuna mul sobivaid silikoonvorme polnud, siis improviseerisin. Valmistasin koogi 18 cm koogivormis ja lõikasin hiljem meelepärased tükid välja. Seega ka raske öelda, mitu kooki tuleb :D Kohvikreemi tegin pool kogust, sest olen varasemast õppinud, et neid kreeme kipub alati üle jääma! Külaliste seas olid koogikesed täielik hitt, nii et soovitan soojalt!

Idee siit.

497 kcal/100 g

2018-09-21 17.30.32.jpg2018-09-13 12.40.20.jpg

Kohvi-martsipanipõhi

  • 50 g martsipani
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 50 g toasooja võid
  • 1 muna
  • 10 ml külma kanget kohvi
  • 25 g nisujahu

Riivi martsipan jämedalt ja pane kaussi. Lisa pruun suhkur ja või ning mikserda kokku. Mikserda hulka ka muna ja kohv. Viimasena sega hulka jahu. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 18 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni põhi on kuldne.

Kohvi-mousse

  • 1 želatiinileht
  • 100 g valget šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 40 ml piima
  • 10 ml kanget kohvi
  • 100 ml vahukoort

Pane želatiin külma vette likku. Sulata šokolaad vesivannil. Kuumuta vanillisuhkur, piim ja kohv keemiseni ning võta tulelt. Pigista želatiinilehest üleliigne vesi välja ja lahusta see soojas piimas. Vala segu šokolaadile ning sega ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks massiks.

Vahusta vahukoor pehmeks vahuks. Esmalt sega natuke vahukoort kohvisegu hulka ning seejärel ülejäänud vahukoor. Vala koogipõhjale. Pane üle öö sügavkülma.

Kohvikreem

  • 0,25 želatiinilehte
  • 70 g valget šokolaadi
  • 1 munakollane
  • 8 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 40 ml vahukoort
  • 40 ml piima
  • 10 ml kanget kohvi

Paisuta želatiinileht külmas vees. Haki šokolaad peeneks ja pane kaussi. Vahusta omavahel munakollane, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta vahukoor ja piim kastrulis keemiseni ning vispelda munakollaseseguga kokku. Vala segu tagasi kastrulisse ning kuumuta 83 kraadini, samal ajal segades. Võta kastrul tulelt, pigista želatiinilehest liigne vesi välja ning sega see munakollase-vahukooresegusse. Vala kreem šokolaadile ning sega kausi keskelt alustades ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks kreemiks. Maitsesta kohviga. Vajadusel saumikserda läbi ning pane üle öö külmikusse, et kreem tahkuks.

Šokolaadikate

  • 300 g karamelliseeritud valget šokolaadi, millesse segatud veidi lagritsapulbrit
  • 30 ml rapsiõli (kasutasin pisut rohkem)

Sulata šokolaad vesivannil ning sega hulka õli. Pane sulašokolaad väiksesse nõusse. Lükka külmunud koogikese sisse kaks hambatikku ning kasta see kiirelt sulašokolaadi sisse nii, et alumine osa ja küljed oleks kaetud. Tee nii kõikide kookidega. Lase tahkuda.

Kaunista koogikesed kohvikreemiga.

2018-09-21 17.30.37.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s