Metspähklikoogikesed

Selle koogikese põhi ei küpsenud mul korralikult läbi. Ilmselt poole koguse jaoks liiga väike vorm ehk põhi sai liiga paks. Ja vaarikakihile panin vist kogemata 25 g suhkrut :D Kõige suurem probleem oli aga see mousse, milles pole želatiini ehk see hakkab varsti pärast sügavkülmast välja võtmist igale poole voolama. Kahjuks rikkus see mu koogikeste välimuse :( Kahju, sest maitse on lihtsalt suuuper! Ülimalt pähkline.

Idee siit.

442 kcal/100 g

2018-09-07 18.24.27.jpg

Šokolaadipõhi

  • 50 g martsipani
  • 50 g suhkrut
  • 50 g toasooja võid
  • 1 muna
  • 10 g nisujahu
  • 5 g kakaopulbrit

Riivi martsipan jämedalt ja pane kaussi. Lisa suhkur ja või ning mikserda õhuliseks. Mikserda hulka ka muna. Viimasena sega hulka jahu ja kakaopulber. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 14 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud. Jahuta täielikult.

Metspähklikreem

  • 0,5 želatiinilehte
  • 140 g metspähklišokolaadi (kasutasin mingit kallist Selveri gurmeeosakonnast leitud nugatišokolaadi)
  • 2 munakollast
  • 15 g suhkrut
  • 80 ml vahukoort
  • 80 ml piima
  • näpuotsatäis soola

Paisuta želatiinileht külmas vees. Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Vahusta omavahel munakollased ja suhkur. Kuumuta vahukoor ja piim kastrulis keemiseni ning vispelda munakollaseseguga kokku. Vala segu tagasi kastrulisse ning kuumuta 83 kraadini, samal ajal segades. Võta kastrul tulelt, pigista želatiinilehest liigne vesi välja ning sega see munakollase-vahukooresegusse. Vala kreem šokolaadile ning sega kausi keskelt alustades ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks kreemiks. Sega hulka sool. Vajadusel saumikserda läbi. Vala õhuke kiht kreemi šokolaadipõhjale ning pane kook vähemalt kaheks tunniks sügavkülma. Ülejäänud kreem pane pritskotti ja külmikusse ootele.

Vaarikatarretis

  • 0,5 želatiinilehte
  • 25 g seemneteta vaarikapüreed
  • 2 g suhkrut

Paisuta želatiinileht külmas vees. Kuumuta vaarikapüreed ja suhkrut kastrulis, kuni suhkur on sulanud. Võta kastrul tulelt. Sega vaarikapüreesse üleliigsest veest tühjaks pigistatud želatiinileht. Jahuta püree käesoojani ja vala külmunud metspähklikreemile. Pane kook tagasi sügavkülma, kuni tarretis on tahkunud.

Metspähkli-mousse

  • 75 g metspähklišokolaadi
  • 25 g Nutellat
  • 150 ml vahukoort
  • näpuotsatäis soola

Sulata šokolaad ja Nutella vesivannil. Kuumuta 50 ml vahukoort keemiseni, vala šokolaadile ning sega ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks massiks. Sega hulka ka sool.

Vahusta ülejäänud 100 ml vahukoort pehmeks vahuks. Esmalt sega natuke vahukoort šokolaadisegu hulka ning seejärel ülejäänud vahukoor. Vala koogipõhjale. Pane üle öö sügavkülma.

Šokolaadikate

  • 75 g metspähklišokolaadi

Sulata (ja tempereeri) šokolaad. Määri šokolaad tordikilele ja lase sel pisut tahkuda. Lõika külmunud koogist meelepärase suurusega tükid. Seejärel lõika šokolaadiga kaetud kilest sama suured tükid ja aseta koogikestele. Pane külmikusse tahkuma. Eemalda kile šokolaadi küljest.

Kaunista kook ülejäänud metspähklikreemiga.

2018-09-07 18.24.58.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s