Mustsõstrakoogike sefiiriga

Need koogikesed üllatasid paljusid. Ka mind. Mõtlesin, et need tulevad läägelt magusad ampsud, aga tegelikult oli sisu nii mõnusalt hapukas, et magus sefiir sobis sellega imeliselt! Põhja tegin terve koguse, aga kõike muud pool kogust. Nii ei jäänud mul aga miskit üle (okei, natuke sefiiri läks koogikeste tegemise kõrvalt kõhtu :P).

Idee siit.

332 kcal/100 g

2018-09-21 17.02.52.jpg2018-09-21 17.05.11.jpg

Lagritsapõhi:

  • 20 g valget šokolaadi
  • 40 g suhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 tl lagritsapulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 40 g mandlijahu

Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta suhkur, munakollane, lagritsapulber ja sool õhuliseks vahuks. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult teiste koostisosadega. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 14 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus u 15 minutit, kuni see on kuldne ja sellesse torgatud puutikk jääb kuivaks. Lase täielikult jahtuda ja lõika sellest 4 cm läbimõõduga koogipõhjad.

Mustsõstrakreem:

  • 0,5 želatiinilehte
  • 25 g mustsõstrapüreed
  • 25 ml sidrunimahla
  • 50 g suhkrut
  • 1 muna
  • 50 g külma võid

Leota želatiinilehte külmas vees. Kuumuta mustsõstrapüree, sidrunimahl, suhkur ja muna kastrulis samal ajal segades 83 kraadini. Võta kohe tulelt. Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja sega sooja mustsõstrakreemiga. Jahuta segu u 60 kraadini. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja sega kreemi sisse. Saumikserda läbi. Jaota kreem 4 cm läbimõõduga silikoonvormidesse ning aseta peale enne välja lõigatud koogipõhjad. Pane üle öö sügavkülma tahkuma.

Vaarikasefiir:

  • 75 g suhkrut
  • 25 ml vett
  • 45 g munavalget
  • külmkuivatatud vaarikajahu

Aja suhkur ja vesi väikses kastrulis keema ning keeda kuni segu temperatuur jõuab 118 kraadini. Vahusta samal ajal munavalged tugevaks vahuks. Vala 118-kraadine siirup peene nirena munavalgevahu hulka, samal ajal hoolega vahustades. Vahusta, kuni saad ühtlase, läikiva ja jahtunud segu. Sega õrnalt hulka nii palju vaarikajahu, et saad endale meelepärase värvuse ja maitsega sefiiri.

Torka kaks tikku külmunud koogi põhja ja kasta koogike vaarikasefiiri sisse. Tõmba koogike ettevaatlikult sefiirist välja, nii et sellele jääb kaunis tipp. Ma üritasin seda neid käes hoides teha, päris keeruline oli :P Korda ülejäänud koogikestega. Hoia serveerimiseni külmikus.

2018-09-21 17.04.21.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s