Köögiviljasupp koduaiapestoga

Mul on enamasti toidu suhtes alati mingid ootused. See supp tundus mulle kahtlane. Peamiselt sest varakult valmis suristatud pesto maitses paljalt päris ebameeldivalt. Supi sisse segatuna oli aga õnneks teine lugu. Õhtust süües mainisin mehele vist iga päev, et see on ikka kuradi hea supp :P

Idee siit.

kuuele (51 kcal/100 g)

2018-09-23 18.51.12.jpg

  • 145 g sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • 250 g porgandit
  • 325 g fenkolit
  • 435 g kartulit
  • 190 g tomatit
  • 1,5 loorberilehte
  • 1,5 l puljongit
  • 300 g Türgi ube
  • 455 g suvikõrvitsat
  • soola, pipart
  • 1 tl suhkrut

Pestoks:

  • 30 g aiarohelise segu (panin 20 g tilli, 20 g rohelist sibulat, 20 g basiilikut)
  • 65 g oliiviõli
  • 15 g küüslauku
  • 45 g parmesani
  • 10 ml sidrunimahla

Viiluta kooritud sibul ja kuumuta poti põhjas õlis madalal tulel umbes 3 minutit vahepeal segades, kuid mitte pruunistades. Lisa kooritud ja viilutatud porgand, tükeldatud fenkol ja kartulid. Tükelda ja lisa ka tomatid. Lisa ka loorberileht ja kuumuta madalal kuumusel segades umbes 2 minutit. Vala sekka puljong ning keeda vaikse podinaga 10 minutit.

Tasanda oakaunade otsad ja lõika kaunad paarisentimeetristeks juppideks. Tükelda ka suvikõrvits ja lisa mõlemad supile, keeda veel umbes 10 minutit.

Vahepeal valmista pesto. Selleks surista kergelt hakitud ürdid ja küüslauk ning riivitud parmesan koos teiste koostisainetega saumikseri abil ühtlaseks.

Kui supp on keenud, tõsta see tulelt ja sega ettevaatlikult hulka pool pestokogusest ja maitsesta vajadusel veel soola, pipra ja suhkruga. Tõsta supp taldrikutesse ja jaga sinna ülejäänud pesto või serveeri seda supi kõrvale. Mina segasin kogu pesto supile ja lisasin veel 5 g hakitud tilli.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Köögiviljasupp koduaiapestoga

  1. Britt says:

    Oi, mis tuttav supp! :) Nii tore, et meeldis – see mu enda suur suvine lemmik ka. Pesto sisse olen ise tavaliselt pigem murulauku pistnud. On sibulast nati ürdisema iseloomuga ja värske pestona minu arvates sedamoodi ka täitsa ok. Aga supi sisse segatult on roheline sibul ka kindlasti väga mõnus!

    Like

    • Gerli says:

      Ilmselt oleks jah murulauguga parem olnud, aga miskipärast suudan rohelist sibulat alati sügavkülma varuda, murulauku aga mitte :D Nii et enamikus retseptides saab selline asendus tehtud. Siiani polnud alt vedanud!

      Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s