Kinoa röstitud aedviljade ja krevettidega

Mõnus lõuna, mille juures võib koostisosadega improviseerida. Mina asendasin nt lillkapsa hoopis suvikõrvitsaga. Tulemus oli mahlane, kuigi mingit kastet eraldi ei teinud, ja täitev! Väga mõnus!

Idee siit.

neljale (113 kcal/100 g)

2018-09-24 17.47.12.jpg

  • 200 g kinoad
  • 1 keskmine bataat (u 500 g; mul oli 620 g)
  • 1 väiksem lillkapsas (kasutasin 500 g suvikõrvitsat)
  • 2 spl (oliivi)õli
  • soola, pipart
  • u 500 g (tiiger)krevette (mul oli 270 g)
  • peotäis maitserohelist (panin 15 g rohelist sibulat)

Keed kinoa pehmeks.

Puhasta bataat ja lillkapsas, lõika tükkideks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale 2 spl õli, sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 min kuni 40 minutit kuni aedviljad on pehmed (mul kulus u 25 min). Sega küpsemise ajal vähemalt korra, et need ühtlasemalt küpseksid.

Prae krevette pannil kummaltki pool paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

Jaota kinoa taldrikutele, lisa röstitud aedviljad, krevetid ja puista peale hakitud maitserohelist. Mina segasin kõik kokku.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s