Suured šokolaadiküpsised

Kuidas teha nii, et ühest küpsisest saaks magusaisu täis? Tuleb lihtsalt küllalt suured küpsised teha :D Asendasin tumeda šokolaadiga piimašokolaadiga, mis oli viga, sest küpsised tulid tsipa liiga magusad. Mehele olid need siiski meeltmööda. Parajalt krõbedad. Küll aga pidin neid selleks kauem ahjus hoidma, sest muidu oleks need keskelt tooreks jäänud.

Idee siit.

6 tk (496 kcal/100 g)

2018-09-25 18.43.18.jpg

  • 100 g võid
  • 75 g pruuni suhkrut
  • 1 muna
  • 75 g täisterakaerajahu
  • 75 g nisujahu
  • 0,25 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g valget šokolaadi
  • 50 g tumedat šokolaadi (asendasin piimašokolaadiga)
  • 40 g pähkleid (kasutasin võrdselt India pähkleid ja metspähkleid)

Vahusta omavahel toasoe või, suhkur ja muna. Sega teises kausis kaera- ja nisujahu, sool ja küpsetuspulber. Haki mõlemad šokolaadid ja pähklid väiksemateks tükkideks ning sega jahusegu hulka. Lisa või-munavaht jahusegule ja sega kõik ühtlaseks massiks.

Vormi märgade kätega ümmargused tainapätsid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2018-09-25 18.17.00

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 13 minutit. Seejärel lase 10 minutit jahtuda.

2018-09-25 18.42.58.jpg2018-09-25 19.02.38.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s