Tomatipestoga kiire argiõhtu pasta

Mulle üldse ei meeldi pasta. Just selliste retseptide pärast. See lihtsalt tundub nii kuiv ja igav mu jaoks :D Mehele aga meeldis. Ütles, et võiksin talle töölegi sellist pastakastet valmistada. Võta siis näpust, kummal õigus. NB! Mandlid tasub purustada teistest pesto koostisosadest eraldi, sest muidu võivad liiga suured (ja häirivad) tükid sisse jääda.

Idee siit.

viiele-kuuele (124 kcal/100 g)

2018-09-26 17.55.14.jpg

  • 510 g tomatit
  • 20 g küüslauku
  • 30 g mandleid
  • 75 g parmesani
  • peotäis basiilikulehti (mul oli 10 g)
  • 65 g extra virgin oliiviõli
  • soola, pipart
  • 1 tl suhkrut
  • 500 g täisterapastat
  • 1,5 dl pastakeeduvett

Lõika tomatid neljaks ja haki pisut väiksemaks. Samuti haki küüslauguküüned väiksemateks tükkideks. Aseta tomatid, küüslauk, mandlid, tükeldatud juust, basiilikulehed ja oliiviõli köögikombaini, lisa pisut soola ja pipart, vajadusel ka suhkrut ning töötle ühtlaseks pastaks.

Keeda meelepärased makaronid pakendi juhiste järgi soolaga maitsestatud vees, nõruta ja jäta u 1,5 dl keetmisvedeliku alles. Aseta makaronid koos vedelikuga tagasi potti või kaussi ning sega pestoga läbi.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s