Kodune õunakook sõstarde ja pähklitega

Mu õunad olid vist liiga magusad, sest kook tuli väga väga magus. Aga pole hullu, sest mulle meeldib magus :P Aga sõstraid oleks võinud rohkem lisada. Või siis ka mitte, sest kook oli väga pehme ja mure, nii et seda oli mõnus näppudega murda ja aina süüa ja süüa. Soojana oli see suhteliselt vastupandamatu :D Koogis peidus olnud pähklitükid olid mõnus krõmpsuv üllatus.

Idee siit.

303 kcal/100 g

2018-10-04 17.58.30.jpg

  • 80 g toortatrajahu
  • 50 g maisijahu
  • 0,5 tl soodat
  • 0,25 tl soola
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 70 g toasooja võid
  • 180 g pruuni suhkrut
  • 1 toasoe suur muna
  • 1 spl konjakit või külma kanget kohvi
  • 2 tükeldatud hapukat õuna (u 300 g)
  • 50 g hakitud Kreeka või röstitud ja kooritud sarapuupähkleid (kasutasin viimaseid)
  • 30 g pohli (kasutasin punaseid sõstraid)

Sega sõelutud jahud sooda, soola, ingveri ja kaneeliga. Teises kausis vahusta või suhkruga kreemjaks, seejärel vahusta hulka muna ja lisa alkohol või kohv. Klopi võivahu hulka ka kuivained, seejärel sega spaatliga õrnalt tainasse tükeldatud õunad ja hakitud pähklid ning soovi korral ka pohlad. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga võiga määritud ja jahuga ülepuistatud vormi.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 40 minutit kuni kook on pealt pruunistunud ja sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil u 10 minutit vormis taheneda ja seejärel naudi kohe soojalt. Kuid ka jahtunult on kook väga hea!

2018-10-04 17.56.20.jpg2018-10-04 18.02.46.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s