Seene-kruubisupp lehtkapsaga

Selle retsepti järgi valmib ülimõnus supp. Kruubid satuvad mu toidulauale häbiväärselt harva ja siin supis olid just need mu lemmikud. Koos kukeseentega muidugi.

Idee siit.

kuuele (31 kcal/100 g)

2018-10-09 16.55.50.jpg

  • 135 g odrakruupe
  • 195 g sibulat
  • 3 sellerivart (150 g)
  • 20 g küüslauku
  • 3 suuremat porgandit (295 g)
  • 600 g metsaseeni (kukeseened, puravikud vms)
  • 3 suurt peotäit lehtkapsast (panin 170 g)
  • 1 spl oliiviõli
  • 2200 ml puljongit

Pane kruubid üle öö likku. Järgmisel päeval nõruta need ja loputa külma veega.

Haki sibul, seller ja küüslauk ning viiluta porgand. Puhasta seened ja lõika vajaduse korral suupärasemateks tükkideks. Kui lehtkapsalehed on toekamat sorti, eemalda jämedamad rootsud ja rebi kapsas pisut väiksemateks tükkideks. Kuumuta potipõhjas sortsu õli sees seened ja köögiviljad paari minuti jooksul läbi. Lisa kruubid ja puljong ning kuumuta keskmisel kuumusel u pool tundi või kuni kruubid on pehmenenud, kuid punnivad hamba all veel õige pisut vastu.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s