Lõhetäidisega kartulid

Kuna kasutasin kõigi kartulite sisu ära, siis tuli mul täidis ehk pisut kuiv ja liiga kartuline. Ja kuumsuitsulõhe asemel kasutatud külmsoolalõhe polnud ka just parim mõte.

Idee siit.

viiele-kuuele (177 kcal/100 g)

2018-10-10 18.00.44.jpg

  • 8 suuremat koorega kartulit (iga kartul võiks olla u 200 g)
  • 200 g riivjuustu +100 g peale raputamiseks
  • 3 dl lahjat hapukoort
  • 60 g sulatatud võid
  • 30 g hakitud rohelist sibulat
  • 20 g hakitud tilli
  • 20 g sinepit
  • 300 g kuumsuitsulõhet või -forelli (kasutasin külmsoolalõhet)
  • soola, pipart

Kasuta pestud, koorega kartuleid. Küpseta esmalt mugulad ahjus küpseks. Selleks tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või -vormi ja küpseta 220 kraadi juures 45 minutit kuni 1 tund. Keera kartuleid vahepeal. Kui kahvel läheb suuremat vastupanu osutamata kartulisse, on need küpsed. Tõsta ahjust ja jahuta veidi, niipalju et saaksid end kõrvetamata neid käsitleda. Mina sellest kahvlitestist aru ei saanud ning hoidsin kartuleid liiga kaua ahjus ja kuivatasin need liialt ära :( Tegelikult oleks parem käega katsuda.

Nüüd täidise tegemise juurde. Poolita kartulid pikuti. Kaabi kartulipoolikutest lusikaga sisu välja eraldi kaussi. Parasjagu täidist saab 12 kartulipooliku sisust, nelja oma söö niisama ära või tee sellest midagi muud. Mina kasutasin siiski kõik ära. Sisu välja kaapides jäta u 1 mm jagu kartulisisu sissepoole koore külge, nii on “lootsik” tugevam. Tõsta tühjad kartulipoolikud ahjuplaadile. Tambi välja võetud sisu katki. Võid seda teha kartulitambiga või purustada lihtsalt kahvliga. Lisa juust, hapukoor, sulatatud või, hakitud ürdid, sinep ja väiksemaks tükeldatud suitsukala. Maitsesta täidis soola ja pipraga. Tõsta täidis tühjadesse kartulipoolikutesse. Kartulikoored peavad kindlasti saama täis, võid tekitada peale ka väikese kuhjakese. Olenevalt kasutatud kartulite suurusest võib juhtuda, et täidist jääb üle. Selle võid eralda vormis koos kartulipoolikutega ära küpsetada. Puista täidisele riivjuustu.

Küpseta täidetud kartulipoolikuid ahjus 200 kraadi juures 10 min kuni 15 minutit, kuni juust on sulanud.

2018-10-10 18.00.56.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s