Kartuli-kukeseenevorm kalaga

Mõne vormiroa puhul lihtsalt on nii, et see ei moodusta ühtset tervikut. Kihid ei segune omavahel ja seega jääb roast midagi puudu. Ehk oleks pidanud kartulid väiksemaks lõikama ja kõik kihid omavahel enne ahju pistmist läbi segama? Dunno. Igatahes isegi praekapsaga serveerimine ei muutnud seda rooga mu jaoks meeldivaks.

Idee siit.

kuuele (83 kcal/100 g)

2018-10-18 16.52.02.jpg

  • 300 g rohelisi ube
  • 835 g kartuleid
  • 600 g ahvenat (mul oli 480 g mintaid)
  • 20 g tilli
  • sidrunipipart
  • soola
  • 450 g kukeseeni
  • 5 muna
  • 300 ml kohvikoort

Lõika oad 3 cm juppideks ja keeda soolakas vees peaaegu pehmeks, nõruta. Keeda kooritud kartuleid soolakas vees u 10 minutit.

Pane võiga määritud vormi poolitatud kartulid. Pane vormi oad ja ahvenafileed. Raputa kalale hakitud tilli ning maitsesta sidrunipipra ja soolaga.

Kuumuta seeni kuival pannil kuni vedelik aurustub ja tõsta seejärel vormi.

Klopi munad lahti ja klopi hulka kohvikoor, maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus 20 min kuni 25 minutit.

2018-10-18 16.48.07.jpg2018-10-18 16.53.10.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s