Šokolaadivahukoogikesed metspähkliga

Karamell sai natuke liiga palju kuumust ja selle kerge kõrbemaitse rikkus mu jaoks elamuse :( Muidugi teised seda tähele ei pannud. Koogikesed on tõeline magusapomm ja ühest pisikesest piisab magusaisu rahuldamiseks. Tekstuurilt eelistan ise vahukoorega tehtud mousse-maiuseid kui munast valmistatud koogikesi.

Idee siit.

u 16 väikest koogikest (354 kcal/100 g)

2018-10-16 17.48.23.jpg2018-10-18 17.09.58.jpg

Šokolaadikestad ja -vaht

  • 200 g piimašokolaadi
  • 1,5 munavalget
  • 2 munakollast
  • 30 g suhkrut

Sulata 100 g šokolaadi vesivannil ja määri sellega 4 cm läbimõõduga silikoonvormid. Pane vormid hetkeks sügavkülma, et need kiirelt tahkuks.

Sulata ülejäänud 100 g piimašokolaadi vesivannil ja võta tulelt. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga. Vala munakollaste sekka sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. Viimasena sega ettevaatlikult hulka munavalgevaht.

Täida šokolaadikestad vahuga nii, et need on peaaegu ääreni täis. Pane 3 h kuni 4 tunniks sügavkülma.

Pralineepõhi

  • 40 g suhkrut
  • 20 g röstitud metspähkleid
  • 40 g piimašokolaadi

Sulata suhkur paksupõhjalises kastrulis kuldseks karamelliks. Võta kastrul tulelt ja sega sisse pähklid. Vala segu küpsetuspaberile ja lase veidi jahtuda. Töötle pähklid köögikombainis jahuks.

Sulata šokolaad vesivannil ning sega sisse pähklijahu. Määri õhuke kiht saadud segu iga koogikese vahukihi peale. Pane tagasi sügavkülma.

Võta koogikesed sügavkülmast vahetult enne serveerimist välja ja kaunista meelepäraselt. Nt pralinee või peenelt hakitud šokolaadiga. Või siis jäta üldse kaunistamata :P

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s