Nutella koogikesed

Olen varem sarnaseid Nutella koogikesi teinud, kuid nende kahe retsepti vahel on siiski küllalt erinevusi, et mõlemat proovida. And I’m glad I did, sest need koogikesed on lihtsalt imelised! Lihtsustasin retsepti ja valmistasin ampsud ilma silikoonvorme kasutamata ^^ Kuna minu koogikesed on tunduvalt väiksemad kui algretseptis, jäi mul kattešokolaadist pisut puudu, aga koleda kujuga ääretükid oli väga meeldiv ka ilma katteta ära süüa :P

Idee siit.

405 kcal/100 g

2018-10-18 17.05.26.jpg

Brownie:

  • 30 g tumedat šokolaadi
  • 15 g võid
  • 45 g suhkrut
  • 1 muna
  • 10 g nisujahu
  • 5 g kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Eemalda kastrul tulelt. Vahusta omavahel suhkur ja muna ning sega sisse veidi jahtunud šokolaad. Lisa ka jahu, kakaopulber ja sool. Vala tainas 14 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 15 min kuni 20 minutit. Jahuta täielikult.

Nutella-kiht:

  • 40 g Nutellat

Määri jahtunud koogile õhuke kiht Nutellat. Pane brownie paariks tunniks tagasi külmikusse.

Nutella-mousse:

  • 75 g piimašokolaadi
  • 25 g Nutellat
  • 150 ml vahukoort
  • näpuotsatäis soola

Sulata šokolaad ja Nutella vesivannil. Eemalda kastrul tulelt. Kuumuta 50 ml vahukoort keemiseni ning vala šokolaadi-Nutella segule, samal ajal ringjate liigutustega segades.  Sega kuni saad ühtlase läikiva massi. Lisa sool. Vahusta ülejäänud 100 ml vahukoort pehmeks vahuks. Sega algul šokolaadi sisse natuke vahukoort ja seejärel ettevaatlikult ülejäänu. Vala mousse koogile (mina katsin vormi küljed eelnevalt tordikilega). Pane üle öö külmikusse.

Järgmine päev lõika kook meelepärase suurusega tükkideks ning pane šokolaadikatte valmistamise ajaks tagasi sügavkülma.

2018-10-17 17.20.57.jpg

Šokolaadikate:

  • 15 g röstitud metspähkleid
  • 150 g piimašokolaadi
  • 15 g rapsiõli

Haki metspähklid peenelt.

Sulata šokolaad vesivannil ning sega hulka õli ja pähklid. Pane sulašokolaad väiksesse nõusse. Lükka külmunud koogikese sisse kaks hambatikku ning kasta see kiirelt sulašokolaadi sisse nii, et alumine osa ja küljed oleks kaetud. Tee nii kõikide kookidega. Lase tahkuda.

Enne serveerimist lase külmikus üles sulada. Kaunista meelepäraselt.

2018-10-18 17.03.33.jpg2018-10-18 17.05.10.jpg

 

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s