Gluteenivaba metspähkli ja valge šokolaadi kook

Kui sul on mulle sarnaselt koju hunnik röstitud metspähkleid seisma jäänud, siis tasub teha seda kooki. See on ülimalt magus ja mahlane, nii et usun, et suhkrukogust võib julget vähendada. Kuna rasvainet on koogis nii palju, siis kõrbesid mul ääred suht inetult ära :( Minu jaoks oli kook isegi liiga pähkline, aga mõnus šokolaadikate parandas asja :P

Idee siit.

538 kcal/100 g

2018-10-20 10.34.23.jpg

Kook:

  • 150 g röstitud metspähkleid
  • 150 g võid
  • 150 g valget šokolaadi
  • 3 muna
  • 120 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola

Šokolaadikate:

  • 100 g piimašokolaadi
  • 15 g võid

Kuumuta ahi 175 kraadini. Töötle pähklid köögikombainis jahuks. Sulata või kastrulis. Võta kastrul tulelt, vala hulka hakitud valge šokolaad ja sega, kuni šokolaad on või sees ära sulanud. Jahuta segu maha.

Vahusta munad, suhkur ja sool õhuliseks vahuks. Lisa vähehaaval valge šokolaadi segu, samal ajal segades. Sega hulka ka pähklijahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 40 min kuni 45 minutit. Jahuta täielikult. Hoia mõned tunnid külmikus.

Haki piimašokolaad ja sulata see vesivannil. Lisa või ja lase sel šokolaadis sulada. Määri segu koogile ja kaunista meelepäraselt.

2018-10-20 10.34.35.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s