Õunakook kaneeli ja valge šokolaadiga

Kui õunte kogust pole retseptis grammides kirjas, siis on mul alati peas küsimus, et kui suur see üks õun ikkagi on. Olen tihti liiga palju õunu kooki toppinud ja siis ei saa need korralikult valmis. Seekord aga juhtus vastupidine, tundsin, et kooki sai õunu liiga vähe :( Kuna tegu pigem saiase koogiga, siis jäi mahlasust väheks. Olin selle üle väga õnnetu, sest kook ise maitses suurepäraselt! Isegi kui vähendasin suhkrukogust 50 g võrra! Aga usun, et jäätisega serveerides kaob ka see väike kuivuseprobleem. Ahjaa ja koogi parim osa on peale raputatud valge šokolaad, mis ahjus karamelliseerub. Seda ei tohi kindlasti ära jätta!

Idee siit.

382 kcal/100 g

2018-10-23 19.03.21.jpg

  • 250 g toasooja võid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • 250 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 õhukeselt viilutatud õuna (panin 260 g)
  • 30 g suhkrut
  • 3 tl kaneeli
  • 60 g valget šokolaadi

Kuumuta ahi 190 kraadini. Vahusta või ja suhkur omavahel ning lisa ükshaaval munad. Viimasena sega sisse nisujahu ja küpsetuspulber.

Kata 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Vala pool tainast vormi.

Sega õunaviilud suhkru ja kaneeliga ning laota 2/3 viiludest tainale. Vala peale ülejäänud tainas ning kata see viimase kolmandikuga õuntest.

Küpseta u 45 minutit. Küpsust saad testida puutikuga. Umbes 15 minutit enne koogi valmimist raputa peale ka šokolaaditükid. Kui kook kipub pealt kõrbema, kata see fooliumiga.

2018-10-23 19.03.28.jpg2018-10-23 19.04.46.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s