Kaneelikuklivahvlid

Väga kartsin neid vahvleid teha, sest retsepti all oli hoiatus, et vahvliraudade küürimine võtab pärast kaua aega. Minul, kel on alati halb õnn raudade külge jäävate vahvlitega, aga tulid need imeliselt välja ja ei jäänud isegi mitte natuke külge :D Pmts polekski nagu pidanud raudu pärast pesema. Ulme! Vahvlite moodi need väga polnud, pigem meenutasid ikkagi saiakesi. Küpsetamisel tasub vahvlid pigem pehmeks jätta, sest seistes muutuvad need nkn tahkemaks/kuivemaks. Samal päeval süües polnud mu meelest väga vahet, kas need olid soojad või mitte. Jahtununa meeldid ehk rohkemgi. Aga järgneval päeval kaotasid kindlasti oma võlu nagu pärmiküpsetised ikka.

Idee siit.

20 tk (402 kcal/100 g)

2018-10-26 16.56.00.jpg

  • 25 g värsket pärmi
  • 2,5 dl piima
  • 1 muna
  • 0,5 tl soola
  • 90 g suhkrut
  • 480 g nisujahu
  • 100 g võid

Vahele:

  • 75 g võid
  • 20 g kaneeli
  • 30 g suhkrut

Lahusta pärm käesoojas piimas, siis klopi juurde muna. Lisa sool ja suhkur. Siis sega vähehaaval juurde jahu, samal ajal sõtkudes. Viimasena sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist, kuni tainas on ühtlane ja pehme ja kausi seinte küljest lahti lööb.

Kata tainakauss puhta köögirätiga. Lase tuulevaikses soojemas kohas 20 minutit kerkida.

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning rulli tainarulliga u 5 mm plaadiks. Sega kokku pehme või, kaneel ja suhkur. Määri tainale. Keera tihedasti rulli, jäta “õmblus” allapoole.

Lõika saadud rull väikese nurga all viiludeks. Aseta viilud lauale, kata puhta rätikuga ning lase veel kerkida.

Kuumuta vahvlirauad. Pane kaneelirullid vahvlimasinasse ja küpseta vahvlid, mis on kenasti küpsenud, aga veel pehmed.

2018-10-26 16.24.06.jpg2018-10-26 17.19.52.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s