Seene-sibulasupp

Ma jälestan piimasuppe, no joke! Seega kartsin seda suppi väga. Ma ei suuda siiani uskuda, kui väga see mulle meeldis. Mees muidugi taipas piimakogust natuke vähendada ja selle osaliselt puljongiga asendada, aga ikkagi…selles supis on piim! Ma arvan, et palju oleneb ka seentest. Mina kasutasin soolatud riisikaid ja marineeritud kukeseeni. Just viimased andsid mõnusa kergelt happelise meki supile. Ma juba unustasin, et suppi läks ka sinihallitusjuust, mida ma samuti jälestan :D Imekombel aga ei jäänud selle maitset üldse tunda!

Idee siit.

viiele-kuuele (76 kcal/100 g)

2018-10-28 17.41.49.jpg

  • 250 g sibulat
  • 550 g meelepäraseid seeni
  • 300 g suhkruherneid
  • 2 spl oliiviõli
  • 20 g tilli, hakituna
  • 6 dl kohvikoort
  • 8 dl piima (panin 400 ml piima ja 400 ml puljongit)
  • 100 g sinihallitusjuustu

Haki sibul väikesteks tükkideks, tükelda seened. Suhkruherned (kui neid kasutad), lõika noaga neljaks. Sulata paksupõhjalises potis või koos õliga ning lisa sibul. Prae umbes minutijagu ning lisa siis seened, maitsesta lahkelt soola ja pipraga. Kuumuta seni, kuni kogu kupatus pannil on klaasjaks küpsenud. Seejärel sega juurde suhkruherned ja hakitud till. Vala juurde koor ja piim ning kuumuta (et supp kergelt podiseks) ca 10 minutit. Seejärel sega juurde murendatud sinihallitusjuust ning kuumuta veel 5-10 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s