Bataadi-brokolikotletid toortatraga

Ma olen neid kotlette nüüd juba mitu päeva söönud, aga ikka ei oska öelda, mis neist arvan. Küpsetasin need ahjus ja nii jäid need mul seest tooreks. Mis on muidugi okei, sest liha ega muna need ei sisalda. Ilmselt praadides küpseks paremini läbi. Maitse oli okei, ümber pööramisega polnud ka probleeme, aga…miskit jääb puudu ja kordamisele ei lähe.

Idee Oma Maitsest.

neljale (210 kcal/100 g)

2018-10-29 17.50.54.jpg

  • 700 g bataati
  • 150 g brokoliõisikuid
  • 85 g toortatart
  • 45 g riisijahu
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 0,5 tl tšillihelbeid
  • 5 g küüslauku

Keeda tükeldatud bataat pehmeks. Keetmise lõpupoole viska brokoliõisikud samasse juurde. Kui bataat-brokoli pehmed, kurna need ning jäta jahtuma.

Aja väikese kausis keema 2,5 dl vett, kalla sisse toortatar, keeda 5 minutit keskmisel kuumusel. Keera kuumus kinni ja hauta kaane all veel 5 minutit. Kurna.

Vajuta bataadid ja brokoli kahvliga puruks. Lisa tatar, riisijahu, õli, maitseained ja hakitud küüslauk ning sega ühtlaseks tainaks.

Vormi kotletid ja küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Ma küpsetasin ahjus 220 kraadi juures 10 minutit ja siis veel 10 minutit 180 kraadi juures.

2018-10-29 17.05.08.jpg2018-10-29 17.49.04.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s