Vaarika-pavlova pulgakoogid

Leidsin selle retsepti Alma uue kohupiimakreemi pakendilt. Selliste retseptide puhul on usaldusväärsus aga tihti null. Nii et sain end jälle kiruda, et üldse proovisin. Nimelt on selles retseptis müstiliselt suur võikogus. See  lihtsalt voolas mul koogimassist välja. Ei ole kindel, kas seda üldse vaja oli. Küpsised pluss kohupiimakreem tundub juba piisav pulgakoogimaterjal olevat. Oh well! Toasoojana olid enam-vähem söödavad, kuid konsistents häiris ka siis.

Idee Almalt.

u 20 tk (459 kcal/100 g)

2018-10-31 15.03.212018-10-31 15.05.35.jpg

  • 150 g küpsiseid (kasutasin kondenspiimamaitselisi)
  • 90 g võid
  • 110 g vaarika-pavlova Kreeka kohupiimakreemi
  • 225 g valget šokolaadi (mul kulus u 150 g)

Purusta küpsised. Sulata või, lisa küpsisepurule ja sega. Lisa kohupiimakreem ja sega veelkord. Tõsta saadud segu vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.

Tahenenud segu veereta käte vahel pallikesteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Aseta koos alusega 10 minutiks sügavkülma.

Sulata valge šokolaad vesivannil. Torka pulk otsapidi šokolaadi sisse, seejärel külmkapist võetud koogipalli sisse ning kasta pall sulašokolaadi. Lase üleliigsel šokolaadil maha valguda. Soovi korral kaunista. Tõsta külmkappi tahenema.

Serveeri pigem toasoojalt.

2018-10-31 15.03.26.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Vaarika-pavlova pulgakoogid

  1. Pingback: Siduni-küpsise crème brûlée | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s