Ürdine kartulipuder juustuga

Varem piirasin kartulipudrus alati rasvaine kogust, et seal võimalikult vähe kaloreid oleks. Seekord tegin aga täpselt retsepti järgi ja kuna mees pani ka pisut kartulikeeduvedelikku sisse, tuli meil mõnus kreemine puder. Juust kindlasti ei teinud ka paha :P

Idee siit.

kuuele (96 kcal/100 g)

2018-10-31 18.22.42.jpg

  • 1090 g kartuleid
  • 525 g kaalikat
  • 80 g võid
  • 160 ml sooja piima
  • 80 g riivitud Cheddar juustu
  • 70 ml kartulikeeduvedelikku
  • 25 g värsket tilli
  • soola, pipart

Koori ja tükelda kartulid ja kaalikas. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta (jättes natuke kartulikeeduvedelikku alles) ja lase köögiviljadel veidi auruda. Lisa tükeldatud või ja piim ning tambi pudruks. Sega pudru hulka riivitud juust ja hakitud ürdid. Lisa ka meelepärases koguses kartulikeeduvedelikku. Kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola/pipart. Klopi puulusika abil või vahusta miksriga puder kohevaks.

2018-10-31 18.25.33.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s