Siduni-küpsise crème brûlée

Mäletate seda postitust? Proovisin ka teise kohupiimakreemi pakendilt leitud retsepti järele ja kirusin end taaskord :D Ma ei ole varem brüleekreemi valmistanud, samuti ei telli ma seda restoranis väga tihti, kuid usun, et nii lihtsalt kui selles retseptis kirjas, see ei valmi. Üldse maitses see pigem nagu kohupiimavorm, sest peamine koostisosa on ju kohupiimakreem. Crème brûlée on seega vääääga eksitav retseptinimi. Aga kõik see kõrvale jättes, mulle see kohupiimavorm maitses :D Lihtsalt pole kindel, kas mõtet sellega nii palju mässata või pigem süüa lihtsalt topsist sama maitsega kohupiimakreemi :D Sellest ei hakka rääkimagi, et mul osa kreemist üle vormi ääre purskus :D

Idee Almalt.

6 tk (258 kcal/100 g)

2018-11-02 16.05.24.jpg2018-10-31 19.59.00.jpg

  • 4 munakollast
  • 75 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 100 ml vahukoort
  • 300 Alma sidruni-küpsise Kreeka kohupiimakreemi
  • 6 tl suhkrut karamellikatte jaoks

Vispelda munakollased suhkrutega kuni tekib hele vaht. Lisa vahukoor ja vispelda veelkord läbi. Lisa kohupiimakreem ja sega. Vala segu kuude väiksesse ahjuvormi ning tõsta sügavama ajuplaadi peale. Vala plaadile nii palju sooja vett, et see ulatuks vormidele poole peale. Küpseta 150-kraadises ahjus 35 minutit. Lase brüleekreemil täielikult jahtuda.

Seejärel pane iga vormi pealt 1 tl suhkrut, keeruta vorme, et suhkur jaguneks ühtlaselt. Karamellista suhkur leeklambiga.

2018-11-02 15.51.01.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s