Mandliküpsised ehk ricciarelli

Tänase kokkamise minu lemmikküpsised, mis mehele meeldisid jällegi kõige vähem. Põhjus lihtne, talle ei meeldi väga rosinad ja muu kuivatatud kraam, minu meelest aga muutsid need küpsised seest mõnusalt mahlaseks. Tekstuur on neil küpsistel üldse super: pealt muutuvad need ahjus ülikrõbedaks, samas seest jäävad hästi pehmeks. Ja oii kui magusad need on!

Idee siit.

u 10 tk (442 kcal/100 g)

2018-11-06 18.45.21.jpg2018-11-06 18.46.14.jpg

  • 25 g Kreeka pähkleid (kasutasin metspähkleid)
  • 65 g mandlijahu
  • poole apelsini riivitud koor (panin 1 g sidrunikoort)
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 munavalge
  • 15 g tuhksuhkrut, munavalge vahustamiseks
  • 75 g peeneks hakitud kuivatatud aprikoose (panin võrdses koguses kuivatatud jõhvikaid/mustikaid ja rosinaid)
  • u 40 g tuhksuhkrut küpsiste veeretamiseks ja katmiseks

Haki pähklid noaga või köögikombainis üsna peeneks. Lisa hakitud pähklitele mandlijahu, riivitud apelsinikoor, suhkur ja vanillisuhkur.

Vahusta munavalge tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavalgevaht koos hakitud aprikoosidega pähklisegule ja sega ühtlaseks. Vormi pätsikesed.

Puista taldrikule u 25 g tuhksuhkrut. Tõsta teelusikaga tainapätsid tuhksuhkrusse, veereta. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta küpsised sõrmedega veidi lamedamaks, u 1 cm paksusteks. Puista küpsistele ülejäänud tuhksuhkur.

Küpseta 170 kraadi juures 15 minutit. Tõsta plaat ahjust ja lase küpsistel ahjuplaadil jahtuda (see on tähtis, nõnda ei ole ohtu, et nad plaadilt tõstmisel katki lähevad). Tõsta küpsised laia noa, lameda spaatli või tordilabida abil vaagnale.

2018-11-06 18.45.31.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s