Rebitud bbq kana

Olen augusti algusest saadik vaid paar korda liha söönud ja üldse ei isuta ka enam. See on aga esimene roog, mille mehele valmistasin ja mida ka ise sööks. Nii maitseküllane liha! Isegi liiga maitseküllane äkki :D Sellele unustasin mõelda, et nii pikalt toitu kuumutades on selle kadu päris märkimisväärne. Ehk tulemus oli vaid 300 g liha :D Nii et tasub topeltports ahju pista ;) Mees ka jumaldas seda! Ja selle imelise roa jaoks ei pea üldse pingutama!

Idee siit.

2018-11-10 17.44.44.jpg

  • 500 g broileri nahata ja kondita kintsuliha
  • 4 spl õli
  • 1 spl sojakastet
  • 1 spl valge veini äädikat
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 1 tl Worcesteri kastet (kasutasin kalakastet)
  • 1 spl ketšupit
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 tl suitsupaprikapulbrit
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 1 tl soola
  • pipart
  • 3 spl BBQ kastet

Sega kausikeses omavahel õli, sojakaste, veiniäädikas, suhkur, Worcesteri kaste ja ketšup.

Tõsta kanatükid ühe kihina ahjuvormi. Vala kokkusegatud kaste neile peale. Puista kanatükkidele ka kõik kuivad maitseained. Sega lusikaga kõik läbi, nii et kanatükid on maitseainetega koos. Kata vorm kahekordse fooliumikihiga. Küpseta liha 175 kraadi juures 1,5 tundi.

Tõsta vorm ahjust. Kana on nüüd küpsenud hästi pehmeks ja seda on lihtne ribadeks tõmmata. See õnnestub hästi kahe kahvliga. Lisa rebitud kanaribadele BBQ kaste. Maitse ja kui tarvis, lisa soola ja pipart. Sega kanaliha korralikult läbi.

2018-11-10 18.01.35.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s