Tofuhautis aedubade ja seentega

Vahelduseks väga mõnus kerge õhtusöök, mille valmistasin kana asemel tofuga. Seega polnud mul ka tarvis pikalt hautada ja roog tuli ehk vedelam kui peaks. Aga mind ei häirinud.

Idee siit.

kahele (119 kcal/100 g)

2018-11-10 17.57.04.jpg

  • 400 g aedube ehk Türgi ube
  • 245 g tšillimaitselist tofut
  • 20 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 5 g võid
  • suur peotäis meelepäraseid seeni (puravikke, kukeseeni, šampinjone vm) ja killuke võid nende praadimiseks (panin 100 g šampinjone)
  • 200 ml puljongit
  • 170 g suitsujuustuga sulatatud juustu

Keeda soolaga maitsestatud vees oad just-just pehmeks. Selleks kulub umbes 20 minutit. Nõruta ja jäta ootele.

Sel ajal kui oad keevad, tükelda tofu väiksemateks tükkideks. Vajuta küüslauguküüned noaga puruks ja haki peeneks. Kuumuta suuremal pannil õli. Prae tofutükke koos küüslauguga, kuni kana pealispind on saanud värvi. Maitsesta soola ja pipraga. Vala haudepotti.

Puhasta pann ja kuumuta seal tükike võid. Prae seened selles läbi, maitsesta soolaga ja jäta koos ubadega ootele.

Lisa haudepotis olevatele tofutükkidele kanapuljong. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel u 10 minutit. Lisa sulatatud juust ja sega, kuni juust on täiesti sulanud ja moodustab koos puljongiga mõnusa kreemja kastme. Lisa hautisele oad ja sega õrnalt läbi. Maitsesta vajaduse korral veel soola ja pipraga.

2018-11-10 17.53.22.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s