Spinati ja suvikõrvitsa lasanje

Seda lasanjet kokku ladudes mul erilisi ootusi polnud. Koostisosad ju suht maheda maitsega, kastet/juustu tundus masendavalt vähe ning suvikõrvitsat haigelt palju olevat. “Lemmikretseptid” ikka need, kus kirjas suvikõrvitsate arv, mitte kogus grammides. Kasutasin elus esimest korda vähem kui 500-grammise paki lasanjeplaate ära ehk vähemalt see oli kindel, et liiga pastane see roog ei tule. Üllatuslikult aga maitses kogu see kompott väga hästi. Roog oli kreemine ja mahlane. Esimesel päeval isegi liiga mahlane, nii et pidi vormist lusikaga kastet taldrikule tõstma.

Idee siit.

kuuele (158 kcal/100 g)

2018-11-11 18.35.35.jpg2018-11-12 18.11.30.jpg

  • 600 g spinatit
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 375 g mascarpone‘t
  • 150 ml vahukoort
  • 150 g riivitud parmesani
  • soola, pipart
  • 15 lasanjeplaati (mul kulus u 18 tk, kokku 370 g)
  • 1,3 kg suvikõrvitsat, pikuti viilutatuna

Tõsta spinat sõelale ja vala üle keeva veega, et lehed muutuksid viltjaks. Jäta nõrguma. Kuumuta mittenakkuval pannil küüslauk, mascarpone, nõrutatud spinat ning pool koore- ja parmesanikogusest. Maitsesta julgelt soola-pipraga, sega läbi ja tõsta ootele.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuvormi põhi kolmandikuga segust, siis u 6 lasanjeplaadiga ja suvikõrvitsaviilude kihiga. Korda tegevust 2 korda. Vala vorm ülejäänud koorega üle ja raputa peale ülejäänud parmesan. Küpseta 40 min kuni 45 minutit või kuni kaste hakkab vormist välja mullitama ja pasta tundub puutikuga torgates pehme. Lase lasanjel 5 minutit tõmmata ja serveeri.

2018-11-12 18.09.33.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s