Granadilli-lagritsa korvikesed

Rikkalikult lagritsased korvikesed, millel peal suus sulav granadillimaitseline vahupall. Muretainas tuli ka seekord eriti hästi välja. Ühesõnaga ei vedanud alt, nagu Maja retseptid ikka :)

Idee siit.

6 tk (425 kcal/100 g)

2018-11-18 09.51.20.jpg2018-11-18 09.53.26.jpg

Muretainas

  • 70 g nisujahu
  • 20 g mandlijahu
  • 30 g tuhksuhkrut
  • 40 g võid
  • näpuotsatäis soola
  • 20 g lahtiklopitud muna

Pane nisujahu, mandlijahu, tuhksuhkur, või ja sool köögikombaini ning töötle kiirelt riivitud parmesani laadseks massiks. Lisa muna ja töötle tainas kiirelt ühtlaseks. Seejärel suru tainas pisikeste võiga määritud vormikeste põhjadesse ja äärtele ning torka põhjad kahvliga auguliseks. Pane vähemalt tunniks külmikusse.

Pane vormide sisse natuke fooliumit ja vala sellele raskuseks kuivatatud oad. Seejärel küpseta 175-kraadises ahjus u 15 minutit. Eemalda foolium ja oad ning küpseta veel u 5 min, kuni põhjad on kuldsed. Jahuta täielikult.

Lagritsa-ganache

  • 75 g valget šokolaadi
  • 40 ml vahukoort
  • 40 g lagritsasiirupit (kasutasin 30 g suhkrusiirupit ja 8 g lagritsapulbrit)
  • 20 g vaarikaid

Sulata šokolaad vesivannil. Aja vahukoor ja siirup keema ning vala šokolaadile. Sega kausi keskelt alustades spaatliga ühtlaseks läikivaks massiks. Vajaduse korral saumikserda läbi. Jaota ganache korvikeste vahel ja suru igasse korvikesse ka mõni vaarikas.

Granadilli-mousse

  • 1,5 lehte želatiini
  • 50 ml granadillimahla
  • 50 g suhkrut
  • 100 ml vahukoort
  • 50 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)

Pane želatiin külma vette paisuma. Vala granadillimahl ja suhkur kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Eemalda tulelt.

Pigista želatiin üleliigsest veest tühjaks ja sega granadillisiirup hulka. Lase siirupil toatemperatuurini jahtuda.

Vahusta vahukoor pehmeks vahuks. Sega hulka Kreeka jogurt.

Sega algul ainult natuke vahukoort granadillisiirupiga. Seejärel sega ülejäänud siirup vahukoore hulka.

Vala mousse silikoonvormidesse ja pane need vähemalt 3 tunniks kuni üle öö sügavkülma.

Seejärel eemalda vahupallid vormidest ja aseta korvikestele. Lase külmikus üles sulada ja kaunista meelepäraselt.

2018-11-18 09.51.33.jpg2018-11-18 09.52.15.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s