Tomatine pastakaste tervete seentega  

Pastaroad jäävad mu jaoks enamasti liiga kuivaks, kuid seda kastet on täpselt parasjagu 500-grammise makaronipaki jaoks. Terved seened on mõnus suur amps, mis edukalt liha asendavad. Samas on tervete seente puhul probleem see, et igasse ampsu neid ei jagu :D Ehk viilutatud seened oleks ilmselt mõnusamad. Suhkrut tasub panna maitse järgi, sest minu jaoks tuli kaste pisut liiga magus.

Idee siit.

kuuele (84 kcal/100 g)

20181123_180537.jpg

  • 500 g täisterapastat
  • 1 spl oliiviõli
  • 330 g sibulat
  • 510 g värskeid šampinjone
  • 1 tl soola ning hiljem veel 2 tl
  • 20 g küüslauku
  • 4 tl paprikapulbrit
  • 2 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 75 g pruuni suhkrut
  • näpuotsaga pipart
  • 240 ml vett
  • 1 kg tomatipastat (maitsestamata)
  • (soovi korral tšillit vastavalt maitsele)

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente. Kurna sõelal.

Aja sügavam pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud sibulad. Prae mõni minut, kuni sibulad on kergelt kuldpruunid. Lisa terved seened ja 1 tl soola. Prae 5 minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned. Prae minutike. Lisa paprikapulber, basiilik, tüümian, suhkur ja pipar. Prae 3 minutit. Lisa vesi ja lase segul 3 minutit podiseda. Lõpus lisa tomatipasta ja ülejäänud sool ning lase veel umbes 5 minutit podiseda.

Serveeri värskelt keedetud pastaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s