Krõbe pähkli-tatramüsli 

Tatramüsli on ammu mu lemmik ja siinse retsepti järgi valmib üks lihtne ja ülimalt krõbe müsli. Kuivatatud puuviljad ja marjad on eriti mõnusad mahlased ampsud selles. Isegi näksinäljas mees ujus kohale ja sõi otse purgist seda :P

Idee siit.

u 630 g (492 kcal/100 g)

2018-11-25 17.01.07.jpg

  • 200 g toortatratangu
  • 60 g vedelat mett
  • 40 g kookosõli
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 250 g erinevate pähklite segu (panin 100 g sarapuupähkleid, 100 g India pähkleid ja 50 g mandleid)
  • 100 g kuivatatud puuvilju ja marju (panin 50 g jõhvikaid ja 50 g rosinaid)

Sega toortatar läbi mee, õli ja kaneeliga. Haki pähklid ja mandlid väiksemateks tükkideks ning sega tatrasegu hulka. Laota segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 160 kraadi juures u 20 minutit.

Võta müsli ahjust ja lase plaadil seistes jahtuda. Vala jahtunud müsli kaussi, murra väikesteks tükkideks ning sega juurde kuivatatud puuviljad ja marjad, suuremad (nt aprikoosid, ploomid) lõika väiksemateks tükkideks. Hoia müslit õhukindlalt suletud anumas. Nii säilib see vähemalt 2 nädalat.

2018-11-25 16.53.01.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s