Kodune läätsesalat

Läätsesalatitega on mul alati see probleem, et suudan läätsed liiga pehmeks keeta ja vahel saan seega salati asemel supi. Nii ka seekord :D Vähemalt pähklid ja redis jäid krõmpsuks. Salat meeldis väga, aga läätsedel tasuks keetmise ajal kindlasti silma peal hoida!

Idee siit.

neljale (102 kcal/100 g)

2018-12-03 17.16.27.jpg

  • 150 g punaseid läätsed (keedetult oli mul 450 g)
  • 280 g redist
  • 80 g röstitud maapähkleid
  • 0,5 spl oliiviõli
  • 80 g sibulat
  • 380 g seeni (kasutasin šampinjone)
  • 0,75 tl soola
  • 0,75 tl pipart
  • 15 g tilli

Kaste

  • 10 g mett
  • 10 g sinepit
  • 20 ml sidrunimahla

Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pakendil olevate juhendite järgi valmis (jälgi, et läätsed liialt pehmeks ei läheks). Seejärel nõruta.

Viiluta redised. Haki vajaduse korral maapähklid.

Kuumuta pisut õli pannil. Haki sibul ning prae pannil klaasjaks. Lisa väiksemaks lõigatud seened, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka till.

Sega kõik salatikomponendid omavahel kokku, kuid väldi ülesegamist. Sega kastmeained kokku ning nirista salatile. Serveeri!

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s