Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

See supp üllatas meeldivalt. Olin juba unustanud, kui head läätsesupid on. Mees kiitis ka!

Idee siit.

kuuele (64 kcal/100 g)

2018-12-05 18.23.17.jpg

  • 1,5 kg tomateid (mul oli 1434 g)
  • 120 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 0,5 spl oliiviõli
  • 55 ml kalakastet
  • soola-pipart
  • näpuotsatäis suhkrut
  • 360 g punaseid läätsi
  • 1125 ml puljongit
  • 1 punane tšilli
  • 6 dl kreemjat kookospiima (kasutasin lahjat)
  • 35 g punast karripastat

Tükelda tomatid, sibul ja küüslauk, vala ahjuplaadile ning lisa õli, kalakaste, sool, pipar ja veidi suhkrut. Rösti 250-kraadises ahjus 15 minutit. Viimase 5 minutit jooksul võid kasutada ka grillrežiimi, et tomatid ikka korralikult kuuma saaksid.

Samal ajal kui tomatid küpsevad loputa ja kurna läätsed ning lase puljongiga u 10 minutiks keema, kuni need pehmenenud, kuid siiski veel ühes tükis.

Kui tomatid on küpsed, vala kogu ahjuplaadisisu blenderisse (võid mõned kenamad tomatitükid kõrvale panna ja kasutada neid hiljem supi kaunistamiseks) ja lisa kergelt hakitud ja soovitavalt seemnetest puhastatud tšilli. Vurista ühtlaseks, vala läätsedega ühte potti ja lisa kookospiim. Kuumuta ja sega paari minuti jooksul. Maitsesta. Vajaduse korral lisa vett, veidi suhkrut või kalakastet ja soovi korral karripastat.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s