Piparkoogimaitselised pavlovad

Need plönnid tulid mul päris koledad, sest ma ei saanud õigel ajal retseptile pihta ehk pritsisin beseed valesti. Katmiseks kulus mul tunduvalt rohkem šoksi, millele ma lõpuks enam võid ei lisanudki, sest see tõmbas glasuuri liiga tahkeks. Ehk jah, pavlovad tuli väga koledad, kuid üllatavalt maitsvad, arvestades seda, et täidise koostisosad on suhteliselt tagasihoidliku maitsega!

Idee siit.

u 11 tk (315 kcal/100 g)

2018-12-08 15.54.03.jpg2018-12-08 16.10.55.jpg

Pavlovad:

  • 140 g peeneteralist suhkrut
  • 0,5 kuhjaga spl kartulitärklist
  • 2,5 munavalget

Kuumuta ahi 90 kraadini.

Sega omavahel suhkur ja tärklis. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja hakka järk-järgult suhkru-maisitärklise segu lisama, ise samal ajal vahustamist jätkates. Kui suhkur lisatud, jätka vahustamist seni, kuni suhkruteri pole enam kreemis tunda. Pane segu pritskotti.

Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühesuguse suurusega pavlovad ja pane need 90-kraadisesse ahju 1 tunniks küpsema. Kui pavlovad on muutunud tugevaks ja tulevad ahjuplaadilt kenasti lahti, siis on need valmis. Jäta pavlovad toatemperatuurile kuivama ja jahtuma.

2018-12-08 11.47.38.jpg

Piparkoogikreem:

  • 1 želatiinileht
  • 100 g toasooja toorjuustu
  • 115 g piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
  • 0,5 spl suhkrut

Pane želatiinileht külma vette paisuma. Sega toasoe toorjuust pehmeks.

Pane kohupiimakreem koos suhkruga kastrulisse, lisa juurde paisutatud ja seejärel üleliigsest veest tühjaks pigistatud želatiin ning kuumuta segu madalal temperatuuril (40 kraadi) kuni želatiin on täielikult massi sulanud. Võta kastrul tulelt ja jahuta kreem toatemperatuurini.

Kui kohupiimakreem on jahtunud, siis sega see toorjuustu hulka ning jahuta segu külmkapis pool tundi. Pane pritskotti. Hoia kreemi kuni kasutamiseni jahedas.

Šokolaadiglasuur:

  • 50 g tumedat šokolaadi (mul kulus 110 g)
  • 50 ml vahukoort (mul kulus 110 ml)
  • 20 g võid

Pane hakitud šokolaad kaussi. Kuumuta kastrulis koor keemiseni ja vala šokolaadile ning sega ühtlaseks massiks. Viimasena sega juurde tükeldatud või.

Nüüd, kui pavlovad on jahtunud, tee iga pavlova põhjale väike auk, lükka pritskoti ots august sisse ning täida pavlovad piparkoogikreemiga. Piparkoogireemi on pavlova sees piisavalt, kui tunned, et pavlova paisus veidike ja tahab kohe lõhki minna. Kuna ma pritsisin kogemata korvikesed, siis täitsin lihtsalt nende süvendid kreemiga :)

Kui šokolaadiglasuur on jahtunud umbes 40 kraadini, siis on aeg täidetud pavlovaid glasuurima hakata. Mina temperatuuri ei mõõtnud.

Aseta pavlovad küpsetusrestile, küpsetusresti alla kauss, mis püüaks üleliigse glasuuri kinni, et saaksid seda uuesti kasutada. Vala igale pavlovale nii palju glasuuri, et pavlova oleks täielikult kaetud. Serveeri pavlovaid kohe.

2018-12-08 15.04.37.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s