Indiapärane tomatikastmes lõhekarri

Ma ei tea, kas praeguse metsiku elutempo tõttu või miks mulle see toit ei istunud. Valmib ju kiirelt ja on tegelikult ka maitsev. Nagu nii kiirelt valmivate kastmete puhul ikka, on ka see pisut vesine ehk mitte minu jaoks küllalt kokku keedetud.

Idee siit.

kuuele (82 kcal/100 g)

2018-12-09 18.06.12.jpg

  • 900 g lõhefileed, tükeldatuna (mul oli 875 g)
  • 1 spl oliiviõli
  • 0,5 tl sinepiseemneid
  • 250 g sibulat, hakituna
  • 25 g küüslauku, hakituna
  • 10 g ingverit, hakituna
  • 1 tšillipipar, hakituna
  • 3 karrilehte (võid asendada loorberilehega)
  • 1,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 3 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1,5 tl jahvatatud kurkumit
  • 1200 g purustatud tomateid
  • 6 dl puljongit
  • soola ja pipart
  • 25 g suhkrut

Puhasta ja tükelda lõhe.

Kuumuta pannil õli ja prae sinepiseemneid mõnikümmend sekundit. Lisa pannile sibul, küüslauk, ingver, tšillipipar ja karrilehed. Kuumuta kõike mõned minutid keskmisel kuumusel. Lisa siis pannile vürtsid (koriander, vürtsköömned ja kurkum) ja kuumuta kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa tomatikonservid ja kuumuta mõned minutid. Järgmisena lisa kuum puljong, lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel umbes 5 minutit. Maitsesta kaste soola, pipra ja suhkruga.

Lisa nüüd kastme sisse lõhetükid ja kuumuta mõned minutid, kui lõhe on läbi küpsenud. Serveerides paku juurde täisterariisi.

This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s