Vegan köögiviljapilaff

Sain seda pilaffi taimetoidumessil Usina letist maitsa ja olin kohe sold. Minu suureks õnneks oli selle retsept messilt saadud ajakirjas olemas, nii et sain kohe kodus järele proovida. Bulguri asemel kasutasin täisterariisi, mis täitsa toimis, kui välja arvata see, et riisil oleks keemiseks rohkem vett vaja ja täiesti valmis see mul ei saanud. Aga muidu ülihea pilaff, mida kindlasti veel korduvalt teen.

Idee ajakirjast “Vegan”.

neljale (109 kcal/100 g)

2018-12-13 14.39.39.jpg

  • 150 g porgandit (mul oli 130 g)
  • 90 g porrut
  • 20 g küüslauku
  • 150 g paprikat (mul oli 100 g)
  • 150 g suvikõrvitsat (panin 240 g)
  • 1 spl õli
  • soola, pipart
  • 300 g bulgurit (kasutasin täisterariisi)
  • 675 ml vett (mul kulus 775 ml)
  • 80 g päikesekuivatatud tomatit

Tee ära kõik ettevalmistused nagu juurviljade puhastamine, koorimine ja tükeldamine. Kuumuta potis õli. Seejärel hakka lisama juurvilju. Esmalt pane potti porgand, porru, küüslauk ja maitseained, kuumuta u 5 minutit. Seejärel pane kõik ülejäänud juurikad potti ja kuumuta veel 5 min kuni 7 minutit. Nüüd lisa bulgur, kuumuta ja sega veel 2 minutit ning lisa vesi. Lase korraks keema tõusta, keera kuumus madalaks ning lase 30 minutit vaikselt tulel podiseda, ära enam sega, vaid lase bulguril paisuda. Kui roog on valmis, sega hulkad päikesekuivatatud tomatid.

2018-12-10 17.57.12.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s