Kreemine püreesupp röstitud lillkapsast

Olen sarnast suppi varem teinud. Teine retsept meeldis rohkem, sest see oli pisut kreemisem. Seda on ka kaloritest näha :D Õnneks polnud ka siinsel supil tegelikult midagi häda ning see sobib imeliselt kõigile, kes kerget kõhutäidet soovivad.

Idee siit.

kuuele (43 kcal/100 g)

2018-12-12 18.40.43.jpg

  • 1,9 kg lillkapsast, õisikuteks lõigatuna (mul oli 1860 g)
  • 2 spl oliiviõli
  • soola ja pipart
  • 45 g võid
  • 150 g sibulat, hakituna
  • 25 g küüslauku, hakituna
  • 1,5 l puljongit
  • 10 ml sidrunimahla
  • 4 dl vahukoort või kookospiima (kasutasin lahjat kookospiima)

Tükelda lillkapsas õisikuteks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit kuni kapsas hakkab kergelt pruunistuma. Sega paar korda küpsemise ajal lillkapsast, et see ühtlaselt küpseks. Tõsta ahjust välja ja tõsta mõned lillkapsaõisikud kõrvale.

Kuumuta potipõhjas või ning hauta sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid. Ära pruunista. Lisa küüslauk ja kuumuta veel veidi. Lisa siis puljong ja lase keema tõusta. Kalla juurde röstitud lillkapsas ja keeda umbes 15 min kuni 20 minutit vaiksel kuumusel.

Tõsta pott tulelt, maitsesta supp soola, pipra ja sidrunimahlaga. Töötle saumikseriga supp ühtlaseks püreeks. Lisa koor või kookospiim, kuumuta veel korra keemiseni ja maitsesta lõplikult.

Serveerides lisa supile eelnevalt kõrvale tõstetud lillkapsaõisikud.

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s