Kartulihautis porru, peekoni ja seentega

Ei teagi, mis täpselt sellest toidust arvata. Comfort food see mu jaoks polnud, sest sel juhul oleks pidanud sinna hunniku juustu toppima :P Puljongikogus oli päris suur, nii et toit sai väga vedel. Kui aga esimesel päeval suurem osa puljongist ära süüa, oli järgmistel päevadel toit täitsa hea. Samas ei midagi erilist. Sõin üle kolme kuu peekonit ja ausalt öeldes ei lähe sarnaselt teistele lihatoodetele ka see enam alla.

Idee siit.

viiele-kuuele (74 kcal/100 g)

2018-12-16 17.14.46.jpg

  • 1 kg kartuleid
  • 305 g porrut
  • 85 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 175 g suitsupeekonit
  • 530 g šampinjone
  • 30 g paprikat
  • 2 spl oliiviõli
  • soola
  • 700 ml puljongit

Lõika kartulid pikkupidi õhukesteks, 2 millimeetri paksusteks viiludeks. Viiluta porru (valge ja heleroheline osa), tükelda sibul ja küüslauk ning lõika peekonilõigud väiksemateks tükkideks. Viiluta ka šampinjonid ning tükelda paprika.

Kuumuta pannil 2 spl õli ja prae kartulid selles läbi, nii et kuumus käib läbi ja pind saab veidi värvi. Maitsesta soolaga. Tõsta kartuliviilud pannilt ahjuvormi. Lisa pannile peekon, porru, sibul ja küüslauk. Prae segades mõni minut ja lisa kartulite juurde. Viimaks prae kergelt läbi ka šampinjonid ja paprika ning tõsta needki ahjuvormi. Vala peale puljong. Puljongi kogus retseptis on ligikaudne, see oleneb su ahjuvormi suurusest. Puljongit peaks olema nii palju, et seda jätkub nibin-nabin kogu toidu katmiseks.

Kata vorm pealt fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 35 minutit. Keera ahjukuumus kinni ja lase vormil kinnises ahjus veel 15 min kuni 20 minutit seista. Kartulid peaksid selle ajaga küpsema väga mõnusalt pehmeks.

2018-12-16 17.04.42.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s