Kodused pähklikreemid

Tegin jälle kahte sorti pähklikreemi. Ei oskagi öelda, kumb nüüd parem oli, sest need olid maitselt ja tekstuurilt erinevad.

2018-12-17 13.38.09.jpg

Pähklikreem mee ja võiga

Mesimagus ja rasvane pähklivõie. Kahe retsepti võrdluses ka pisut pähklisem, sest siin pole pähklite maitset tapvat kakaod.

Idee siit.

u 340 g

  • 100 g võid
  • 2 spl mett
  • 100 g röstitud metspähkleid
  • 100 g piimašokolaadi

Sulata või ja mesi kastrulis.

Töötle pähklid köögikombainis ühtlaseks vedelaks massiks.

Sulata šokolaad vesivannil.

Sega kõik koostisosad omavahel ning hoiusta saadud pähklikreemi külmikus.

2018-12-17 13.38.38.jpg

Pähklikreem kakaoga

Kakao tõttu tuleb see pähklikreem mõrkjam, nii et sobib paremini inimestele, kes pole nii suured magusafännid.

Idee Instagramist.

u 280 g

  • 100 g röstitud metspähkleid
  • 1 spl rapsiõli
  • 3 spl kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola ja vanillisuhkrut
  • 150 g tumedat või piimašokolaadi

Töötle kõik koostisosad peale šokolaadi köögikombainis ühtlaseks vedelaks massiks.

Sulata šokolaad vesivannil ja lase pisut jahtuda. Seejärel sega see pähklimassi hulka ning lase tunnike või üle öö tahkuda. Hoiusta toatemperatuuril.

2018-12-17 13.39.22.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s