Supp gyoza’de ja värske aedviljaga

Poe gyoza‘d on päris kohutavad. Proovisin kolme täidisega ja ükski ei meeldinud. Seega ei saanud see supp eriti hea tulla. Ingver pole ka teadagi mu lemmikasi. Lisasin pelmeene rohkem kui ette nähtud ja seega tuli mul väga paks supp. Hapukoore ja musta leiva/küüslauguvõiga oli siiski täitsa söödav. Kui lehtkapsast ei ole, võib selle asemel suppi sisse poetada paksoid või spinatit.

Idee siit.

kuuele (55 kcal/100 g)

2018-12-19 18.41.03.jpg

  • 2 l puljongit
  • 15 g ingverit
  • 20 g küüslauku
  • 345 g porgandit
  • 130 g lehtkapsast
  • 800 g külmutatud aedvilja-gyoza‘sid (kasutasin 400 g seentega, 235 g lõhe-juustuga ja 240 g aedviljadega)
  • 100 g rohelisi herneid
  • 2 spl sojakastet
  • 30 g rohelist sibulat

Vala puljong potti ja kuumuta keema. Haki ingver ja küüslauk peeneks. Lisa puljongile.

Ribasta porgand aedviljalõikuriga või käsitsi, võid porgandi ka jämeda riiviga riivida. Lisa supile porgand ja lehtkapsas ja keeda 5 minutit, kuni lehed on “kokku kukkunud” ja aedviljadest kuumus läbi käinud. Lisa supile pelmeenid (külmutatult, pole tarvis sulatada) ja herned ning keeda u 5 minutit, kuni need on pehmed. Ole ettevaatlik, et gyoza’d liigselt ei pehmeneks, siis lähevad need katki.

Maitsesta supp sojakastmega. Raputa peale hakitud rohelist sibulat. Naudi suppi kohe värskena, seistes pehmenevad pelmeenid liigselt.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s