Mooni-rukkiküpsised

Mees fännas nende küpsiste tekstuuri ja maitset väga. Minu jaoks olid ehk liiga mahedad ja ei sobinud ka šokolaadiga eriti hästi kokku. Kõiki ei viitsinudki katta.

Idee siit.

u 25 tk (476 kcal/100 g)

2018-12-21 17.59.08.jpg

  • 125 g võid
  • 125 g pruuni suhkrut
  • 1 muna
  • 225 g rukkijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 spl mooniseemneid
  • 150 g tumedat šokolaadi (panin pooleks tumedat ja piimašokolaadi; katsin vaid osad küpsised, nii et mul kulus 100 g)

Mikserda või ja suhkur heledaks vahuks. Sega juurde muna ning seejärel omavahel segatud kuivained. Vormi tainas nelinurkseks “vorstiks”, mässi toidukilesse ning pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Kui soovid, võid taina ka vorstina sügavkülmutada, et seda millalgi hiljem kasutada.

Lõika tahenenud “vorst” õhukesteks viiludeks ning küpseta viilakaid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures pöördõhuga umbes 10 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Küpsised ei kerki eriti ega vaju laiali, nii et üpris kitsastest vahedest peaks piisama. Samas mul suutsid need ikkagi kokku küpseda :D Lase jahtuda.

2018-12-20 18.05.37.jpg

Sulata šokolaad vesivannil. Kasta küpsised diagonaalis sulašokolaadi, tõmba üleliigne glasuur lusikaga mööda küpsise äärt ära ning lase glasuuril enne serveerimist taheneda.

2018-12-21 17.58.55.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s