Raffaello kook

Selle retsepti järgi valmib tihke, kuiv ja vähemagus biskviit. Ma kasutasin 50 ml niisutusvedelikku vähem ja poleks pidanud. Kreem maitses paljalt ülihästi, kuid koogis jäi pigem mahedaks. Nii et see sobib ka inimestele, kes pole suured magusasõbrad. Kreemi tuli väga suur kogus ja mõtlesin juba, et retseptis midagi valesti kirjas. Samas kooki süües ei tundunud seda liiga palju olevat, nii et all good.

Idee siit.

357 kcal/100 g

2018-12-22 10.20.16.jpg

Mandlibiskviit:

  • 6 suuremat muna
  • näpuotsatäis soola
  • 135 g pruuni suhkrut
  • 1 tl mandliekstrakti (soovi korral)
  • 100 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
  • 125 g heledat speltajahu (kasutasin täisteranisujahu)

Eralda munakollased munavalgetest. Lisa munavalgetele veidi soola ja vahusta kergeks vahuks. Lisa suhkur ja jätka vahustamist kuni on moodustunud tugevate tippudega vaht. Teises kausis sega munakollased mandliekstraktiga ning sega siis munavalgevahuga. Sõelu juurde mandlijahu ja speltajahu ning sega ettevaatlikult tainas alt üles tõstes läbi.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud u 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 170 kraadi juures 40 min kuni 45 minutit. Jahuta restil.

Valge šokolaadi ja kookose kreem:

  • 200 g valge šokolaadi
  • 50 ml lahjat kookospiima
  • 500 ml vahukoort
  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 30 g tuhksuhkrut
  • 20 ml sidrunimahla
  • 35 g kookoshelbeid

Sel ajal, kui mandlibiskviit jahtub, valmista kreem. Tõsta hakitud valge šokolaad koos kookospiimaga kaussi ja kuumuta vesivannil, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta vahukoor koos toorjuustuga ühtlaseks vahuks. Sega juurde sulatatud šokolaad, tuhksuhkur, laimimahl ja kookoshelbed. Tõsta veidikeseks ajaks külmkappi.

Lisaks:

  • 2 dl kookospiima, immutamiseks (mul oli 150 ml)
  • 25 g kookoshelbeid
  • Raffaello komme (82 g)

Lõika biskviit horisontaalselt kolmeks. Immuta alumist põhja kookospiimaga ja määri sellele umbes neljandik kreemist. Tõsta peale teine kiht ja korda sama. Tõsta viimane kiht koogile, immuta samuti kookospiimaga ning määri ülejäänud kreem koogi pinnale ja külgedele. Puista kook nii pealt kui ka külgedelt kookoshelvestega üle. Kaunista Raffaello trühvlitega. Tõsta kuni serveerimiseni jahedasse.

2018-12-22 10.18.50.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s