Vegan piparkoogitainas

Eelmisel aastal proovisin Palja Porgandi vegan piparkoogitainast, mil polnud piparkookidega palju ühist :D Nüüd siis katse 2. Jäin rahule :) Konsitents oli ideaalne ja palle oli lihtne vormida. Vürtse oleks võinud natuke julgemalt lisada ainult. Pruuni suhkru võib isegi lisamata jätta, sest pallid on niigi magusad.

Idee Selveri ajakirjast “Jõulukiri”.

u 13 tk (224 kcal/100 g)

2018-12-22 11.29.45.jpg2018-12-22 11.43.11.jpg

  • 20 g mandlijahu
  • 30 g (toor)tatrajahu
  • 40 g kaerahelbeid
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 0,35 tl piparkoogimaitseainet
  • näpuotsatäis vanillisuhkrut
  • 125 g kivita datleid
  • 1 spl pruuni suhkrut

Purusta kõik ained (v.a datlid ja pruun suhkur) köögikombainis ühtlaseks jahulaadseks massiks. Lisa jao kaupa datlid ning töötle kõik vormitavaks tainaks. Vajaduse korral lisa pisut kuuma vett. Rulli tainas supilusikatäie kaupa õhemaks, lõika vormide abil meelepärased kujundid ning puista neile pruuni suhkrut. Või vormi pallikesed ja veereta neid pruunis suhkrus.

Säilita külmikus!

2018-12-22 11.29.27.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s