Vürtsidega karamelli-juustukook

Tõeliselt suus sulav karamellise maitsega ja jõuluvürtsidega juustukook, mis sobib imeliselt jõululauale. Kattekreemi tuleb pisut liiga palju, aga see maitseb hästi, nii et sobib ka niisama maiustamiseks :P

Idee siit.

276 kcal/100 g

2018-12-22 10.28.29.jpg

Põhi:

  • 120 g piparkooke
  • 50 g võid

Täidis:

  • 250 g toasooja toorjuustu (panin 230 g)
  • 100 g hapukoort (kasutasin 150 g lahjat hapukoort)
  • 100 ml vahukoort (panin 70 ml)
  • 190 g karamellikondenspiima
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl ingverit (jahvatatud)
  • 0,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 2 suurt muna
  • 2 tl nisujahu

Kaunistuseks:

  • 200 g toorjuustu (panin 175 g toorjuustu ja 40 ml vahukoort)
  • 50 g karamellikondenspiima

Purusta piparkoogid ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja ja aseta vorm 15 minutiks külmkappi.

Sega toorjuust, hapukoor, vahukoor, karamellikondenspiim, suhkur ja vürtsid. Vahusta ükshaaval sisse munad. Lisa jahu ja vahusta veelkord kõik ühtlaseks massiks. Vala täidis piparkoogipõhjale ja küpseta 150 kraadi juures 40 min kuni 45 minutit. Jahuta täielikult. Eriti hea oleks kui laseksid koogil ühe öö külmas puhata.

Enne serveerimist vahusta toorjuust ja karamellikondenspiim ühtlaseks kreemiks ning pritsi kondiitrikoti abil koogil peale väikesed “tupsud”.

2018-12-22 10.23.37.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s