Kreemjas šokolaaditatar röstitud metspähklitega

Sellisel moel toortatraputru ma polnudki veel valmistanud, et tatra enne ära keedan. Tavaliselt leotan seda üle öö. Keetes aga saab putru palju kiiremini nautida. Pudru tekstuur oli meeldiv, maitse koha pealt suutsin jõuluvürtsidega pisut liialdada.

Idee raamatust “Teejuht makrotoitainete maailmas”.

ühele (129 kcal/100 g)

2018-12-26 11.46.05.jpg

  • 45 g toortatart
  • 70 g banaani
  • 15 g datleid
  • 15 g mett
  • 8 g kakaopulbrit
  • 0,25 tl kaneeli
  • 0,25 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 80 g jogurtit (kasutasin Gefiluse maitsestamata jogurtit)
  • 5 g röstitud metspähkleid

Keeda sõelal külma vee all loputatud tatar vees pehmeks ning kurna.

Pane kõik koostisosad peale metspähklite kannmikserisse ja purusta, kuni saad kreemise segu.

Haki pähklid noaga peenemaks ja puista pudrule.

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s