Kikerherne-kõrvitsa tagine soojendavate vürtsidega

Kartsin, et see roog ei meeldi mulle üldse, kuid sel polnud midagi viga. Kardetud kaneel ja aprikoosid kadusid sinna sisse ära. Mehele aga selline vürtsidekombo ei istunud, nii et tema poolt tuli palju nurinat. Kes aga Maroko-päraseid toite fännab, võiks kindlasti selle seest soojendava roa järele proovima.

Idee siit.

kuuele (79 kcal/100 g)

2018-12-29 17.17.21.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 160 g sibulat, hakituna
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl tšillihelbeid või jahvatatud tšillit
  • 1 tl kaneeli
  • 25 g küüslauku, hakituna
  • 3 spl tomatipastat (panin 60 g ketšupit)
  • 1 väike kõrvits, koorituna ja tükeldatuna (u 560 g viljaliha)
  • 2 väiksemat või üks suurem bataat, koorituna ja tükeldatuna (320 g)
  • 10 kuivatatud aprikoosi, tükeldatuna (70 g)
  • 750 ml köögiviljapuljongit
  • 400 g purk konserveeritud kikerherneid
  • 10 ml sidrunimahla
  • soola ja pipart

Kuumuta suures potis keskmisel kuumusel õli ning hauta sibulat 5 minutit, kuni see on klaasjas ja parajalt pehme. Lisa vürtsid ning kuumuta need läbi, kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa potti hakitud küüslauk. Kuumuta veidi ja lisa siis tomatipasta, tükeldatud kõrvits ja bataat, aprikoosid ja puljong. Lase keema tõusta, pane potile kaas ning hauta rooga u 30 min kuni 40 minutit. Lisa siis sõelal kurnatud kikerherned ja hauta veel kümmekond minutit. Maitsesta roog soola ja pipraga.

Mina serveerisin täisterariisiga.

2018-12-29 16.55.55.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s