Porgandi-apelsinitort

Vahepeal oli toorjuustukattega porgandikook mu suur lemmik, seega olid selle retsepti suhtes ootused suured. Paraku see porganditainas ei vaimustanud. Isegi pärast immutamist jäi kuidagi kuivaks. Samas rosinad ja pähklid selles olid meeldivad. Ahjus ei tahtnud see mul kuidagi valmis saada, nii et kindlasti tasub pika grilltikuga küpsust testida, et paks biskviit seest kogemata tooreks ei jääks. Kreem maitses hästi, kuid oleks võinud veelgi apelsinisem olla.

Idee siit.

307 kcal/100 g

2018-12-30 11.28.04.jpg

  • 350 g porgandit
  • 1/4 apelsini koor (4 g)
  • 3 muna
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 70 g rapsiõli
  • 350 g nisujahu
  • 0,5 tl kardemoni
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g metspähkleid
  • 40 g (kollaseid) rosinaid

Niisutamiseks:

  • poole apelsini mahl (60 l)
  • 1 spl suhkrut
  • 100 ml vett

Kreem:

  • 400 g mascarpone‘t
  • 200 ml vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1/4 apelsini koor (4 g)

Riivi peene riiviga porgandid ja 1/4 apelsini koor. Vahusta munad suhkruga, lisa õli, riivitud porgandid ja apelsinikoor.

Sega kuivaineid omavahel . Haki pähklid väiksemaks ja lisa koos rosinatega kuivainete hulka.

Sega kuivained teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (18 cm kuni 20 cm) ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 min kuni 50 minutit. Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.

Lõika porgandibiskviit kolmeks kihiks.

Valmista koogile kreem. Selleks vahusta mascarpone koos vahukoore, suhkrute ja peenelt riivitud apelsinikoorega paksuks vahuks.

Kuumuta väikses potis mõned minutid poolest apelsinist pressitud mahla, suhkrut ja vett.

Tõsta esimene koogikiht uuesti küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja niisuta apelsinimahlaseguga. Määri peale 1/3 kreemist. Tee samamoodi ka kahe järgmise kihiga. Pane tort vähemalt kolmeks tunniks külmkappi. Eemalda siis vormist ja kaunista meelepäraselt.

2018-12-30 11.27.07.jpg2018-12-30 11.27.11.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s